суботу, 12 грудня 2015 р.

Тиждень права

З 7 по 12 грудня в школах України проходить тиждень права. Звичайно проходить у грудні на честь річниці проголошення Загальної декларації прав людини. 10 грудня 1948 року Генеральна Ассамблея ООН прийняла цей історичний документ, що є міжнародним стандартом у розумінні прав і свобод людини. На базі цього документу будуються розділи конституцій, які визначають права і свободи громадян, приймаються міжнародні договори. Положення Декларації було закріплено у Міжнародному пакті про економічні, соціальні та культурні права та Міжнародному пакті про громадянські і політичні права 16 грудня 1966 року. Таким чином було сформовано Міжнародний білль прав людини. Положення цих документів знайшли відображення у Конституції України.
          Під час тижня права було проведено всеукраїнський урок прав людини, круглі столи, присвячені правам і свободам людини, конкурси малюнків, виставки літератури про права людини.  Учні 9-х класів Харківської гімназії №47 мали змогу поспілкуватися з суддею Харківського окружного адміністративного суду Андрієм Вікторовичем  Сліденко. Він дуже грунтовно і цікаво пояснив завдання судової гілки влади у захисті прав і свобод людини. Учні ставили багато запитань про роботу суду і на все почули доступні відповіді. На учнів ще чекає екскурсія до суду, де вони зможуть безпосередньо ознайомитися з його роботою.
         Також  під час тижня права учні беруть участь в олімпіаді з правознавства, конкурсі-захисті наукових робіт при МАН України. Чекаємо на те, що вони покажуть гідний рівень знань з правознавства.

Немає коментарів:

Дописати коментар